Dag & Nacht van de jeugdbeweging

Zaterdag stond er weer een spetterende werking van de akabe op het programma. “Zaterdag?”, hoor ik u denken? Inderdaad! Speciaal voor de dag van de jeugdbeweging, was er op zaterdag werking van Akabe Funk! En het werd alweer een funktastische werking!
Om 14.00 startten we met de formatie. Deze werd door de jin’s georganiseerd! We speelden het spelletje ‘Schipper, mag ik overvaren?’
Nadat iedereen goed was opgewarmd, kon deze spetterende middag van start gaan. De leden werden verdeeld onder leiding en deze gingen samen op onderzoek in het jeugdcentrum. Stad Waregem had voor de gelegenheid van de dag van de jeugbeweging gezorgd voor heel wat animatie waar alle Waregemse jeugdbewegingen op uitgenodigd waren. Al gauw zagen onze leden dat ze zich zeker niet gingen vervelen deze namiddag! De grote zaal stond helemaal vol met indrukwekkende springkastelen! We konden zelf IN een draak klimmen! Voor wie het wat rustiger aan wilde doen kon je ook een gepersonaliseerde badge maken, je laten schminken, eendjes vissen, volksspelen spelen en nog zo veel meer!
Buiten konden we tussen de regenbuien door ook heel wat spelen. We konden een gocartparcours doen, met een brandweersslang spuiten, met een treintje meerijden,.. Plots was er ook buiten in plaats van een echte regenbui, een snoepregenbui! De snoep kwam zomaar uit de lucht gevallen!
Na een drukke namiddag vol spelletjes was het helaas tijd om naar huis te gaan.
Maar niet voor de Jins en de Vips. Die kregen er maar niet genoeg van!
Zij mochten langer blijven ! Er werd heel wat af gezongen en gespeeld, maar rond een uur of 6 begonnen onze maagjes toch wat te knorren!
Gelukkig bakte de leiding heerlijke hotdogs om onze honger te stillen. Als we ons buikje rond hadden gegeten, maakten we ons dan rustig klaar om naar het jeugdhuis te vertrekken!
Daar werd heel wat gedanst en gezongen ! In de late uurtjes moesten we dan helaas naar huis. Thuisgekomen konden we in ons bedje verderdromen over deze prachtige middag en avond!
Tot binnen twee weken !