Verslag vergadering 3 november 2013

Piet Huysentruyt was jarig! Ditte Huysentruyt, zijn zus, kwam langs bij de welpjes. Ze wou voor haar broer zijn lievelingsgerecht klaarmaken: pannenkoeken! Ze had natuurlijk hulp nodig om al die pannenkoeken te kunnen bakken. Daarom vroeg ze om de hulp van de welpen, en natuurlijk werd ze vol enthousiasme geholpen. Er waren wel wat probleempjes. Zo was de suiker gestolen door 3 suikerdieven.  Gelukkig waren er ook politieagenten die de dieven pakten. Dan waren dee eieren zoek. Maar aan de hand van een spoor van nicnacjes die we moesten oppikken, zoals echte kippen, hebben we ze teruggevonden.  Verder hebben we nog een witte koe van prachtige vlekjes voorzien en chinese voetbal gespeeld (vanwege de bloem uit China). Dan kon het bakken eindelijk beginnen en werd er achteraf lekker gesmuld van pannenkoeken met bruine en witte suiker, jammiee!!

Vandaag kregen de jongverkenners bezoek van een druïde, een soort tovenaar. Die was helemaal in paniek omdat de goden hem een boos bericht gestuurd hadden. De goden zijn boos omdat er niet goed voor de aarde gezorgd wordt: het zand waait op, al het water is op en we kunnen geen branden meer blussen. De druïde vraagt hulp aan de jongverkenners om een aantal opdrachten te vervullen om de goden terug goedgezind te maken. We schoten meteen in actie en maakten snoezel-waterflesjes, speelden met de parachute en bouwden een bescherming voor een kampvuur. De goden waren dan al iets blijer en de druïde voelde zich meer op haar gemak. Er was nog 1 eindopdracht om de natuurelementen samen te brengen: doof met lucht en water het vuur. Ook die werd tot een goed einde gebracht door onze dappere jongverkenners! Dit was dan meteen ook het einde van een leuke namiddag!

De jins werden superhelden vandaag! Robin Hood, Mega Toby/Mindy en Bob Marley waren enkele antwoorden op de vraag: “Wie zie jij als jouw held?”. We gingen aan de slag om onze kostuums te maken en te versieren. We hebben veel geschilderd en gekleurd. Het resultaat was heel mooi en creatief! Na het vieruurtje hebben we wat van het superheld zijn geproefd door spelletjes te spelen als Kiekeboe, Dikke Bertha, enz. Vandaag was iedereen een superheld!

De vips stonden gisteren voor een grote uitdaging. Een onbekende snoodaard had een dreigbrief en een USB-stick achtergelaten in ons lokaal. Op de USB-stick stonden mysterieuze filmpjes met opdrachten voor ons. En wat als we nu geen zin hadden om opdrachten met een tijdslimiet te doen?! Dan BOEM! Die slechterik had pardoes een bom verstopt in het jeugdcentrum! Gelukkig waren het al bij al heel leuke opdrachten. Zo hebben we de letters F en N gesjord, zijn we door een reuze spinnenweb gekropen, hebben we samen een parcours afgelegd terwijl we aan elkaar vast hingen, enzovoort! En uiteindelijk was het een verhaal van “eind goed al goed!” want de stoute meneer was zo blij dat we al zijn opdrachten uitgevoerd hadden, dat hij ons spontaan getoond heeft waar hij die bom nu precies verstopt had… begraven naast het jeugdcentrum, stel je voor zeg! Eenmaal opgegraven was het even heel spannend, want de bom moest nog onschadelijk gemaakt worden en… welk draadje moest er los getrokken worden? Gelukkig heeft Manu de hele boel gered door van de eerste keer álle draadjes los te maken. Het jeugdcentrum is weer gered, voor twee weken tenminste… :-)

Een gedachte over “Verslag vergadering 3 november 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>