Vergadering 26 januari 2014

Welpen

Prinses Elisabeth is gevangen genomen door de boze tovenaar. Alleen ridders kunnen haar redden , maar helaas zijn er geen ridders meer genoeg.  Daarom vraagt ze de Akabe om hulp, door een handleiding  ‘hoe wordt je ridder’ . De opdrachten zijn met succes volbracht dus krijgen ze hun ridderdiploma! Maar natuurlijk moeten ze nog de Prinses bevrijden, na een zoektocht vinden we haar opgesloten in haar kasteel. Het was weer een geslaagde zondagnamiddag.

 

Jongverkenners

Bij de jong-verkenners kwam Alberto Vermicelli, ofwel meneer Spaghetti op bezoek. Hij was naar de Weight Watchers geweest om te vermageren, maar kreeg daar te weinig punten. Om hem te helpen meer punten te verdienen, speelden wij met de jongverkenners een ‘caloriebom’. Aan de hand van een muzikale pak deden we opdrachtjes om zo ingrediënten te verdienen om na het vieruurtje een (on)gezond dessertje te maken. Zo speelden we onder andere ‘schipper mag ik overvaren’, telefoontje en dassenroof en we zongen uit volle borst of dansten met al onze spieren! Na al die muziek en spelletjes was het tijd voor een vieruurtje. Na het vieruurtje gingen we dan aan de slag met ons vieruurtje. We maakten: chocoladefondue! We sneden fruit in stukjes en smolten chocolade. Daarna mochten we er natuurlijk ook van eten. Het smaakte verrukkelijk! Nadat we ons buikje rond hadden gegeten was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Jins de Bouwers!

Ohnee! Een grote reuzenaap heeft Waregem vernietigd! Alle gebouwen zijn kapot, en er liggen overal brokken! Al struikelend en hijgend komt er iemand tevoorschijn met gescheurde kleren, hij is één van de burgers die de ramp heeft overleeft! Maar jammer genoeg is er nu geen stad meer, gelukkig zijn er nog de Jins (zijn de beste) die wel een handje willen bijsteken in het heropbouwen van de stad. Om een gebouw te kunnen heropbouwen, moesten ze verschillende opdrachten uitvoeren per gebouw. Per goed uitgebrachte opdracht kregen de Jins een prentje van het gebouw die ze dan konden kleven op een grondplan van de stad.

Op het einde van de dag hadden de Jins hun stad terug!

 

Vips

Zondag was het toch wel een beetje een speciale dag. Het was laatste keer akabe, voor we op vips-weekend vertrokken. We hebben een soort zeeslag gespeeld, maar op een actieve manier. Ze moesten hun boten verstoppen en de andere groep moest ze dan zoeken. De jongens hebben tegen de meisjes gespeeld. De jongens verstopten hun boot erg goed. Het was erg moeilijk de boten terug te vinden. Ook al kregen de meisjes een tip. De jongens vonden daarin tegen heel erg gemakkelijk de boot terug. Uiteindelijk was het gelijkstand. Na het vieruurtje hebben we ons op het gemak in de zetels gezet, en wat bijgepraat over het vips-weekend. Dan was het al jammer genoeg terug tijd om naar huis te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>